Differences between professional and fan translations : a case study of the webtoon True Beauty - Vuorikoski, Julia (2025)
Ammattilaiskääntäjät käyttävät paljon aikaa ja energiaa käännöksiinsä, jotta lukijat saisivat parhaan mahdollisen tuotoksen. Fanikääntäjillä taas saattaa olla kiinnostusta ja motivaatiota tehdä vaikuttavia käännöksiä, mutta heiltä ei välttämättä löydy resursseja huolitellun lopputuloksen saamiseksi, mitkä johtavat heikkolaatuisiin käännöksiin. Ammattikääntäjät taas toisaalta saattavat ottaa kohdeyleisön liikaa huomioon, mistä seuraa kulttuuristen aspektien pois jättämistä ja alkuperäisen tekstin kontekstin muuttumista. Nämä huomiot pätevät erityisesti korealaisten nettisarjakuvien, eli webtoonien, kääntämisessä.