IT-palveluiden ulkoistamisen tyyppejä, hyötyjä ja haasteita - Lahtinen, Paavo (2025)
IT-palveluiden ulkoistaminen on vielä melko tuore toimintatapa ja siitä syystä tässä tutkielmassa tarkastellaan IT-palveluiden ulkoistamista ja sen vaikutuksia, siihen kuuluvia hyötyjä ja haasteita, sekä IT-palveluiden ulkoistamisen eri tyyppejä. Tutkielmassa tarkastellaan myös IT-palveluiden ulkoistamisen purkamista ja sen hyötyjä sekä haasteita. Tutkielma on toteutettu kuvailevana kirjallisuus katsauksena. Tutkielman tarkoituksena on kiteyttää hajallaan olevaa tietoa ja tutkimuksia IT-palveluiden ulkoistamisesta ja siihen liittyvistä tekijöistä. Tutkielman tuloksena löydettiin vastaukset siihen, mitä IT-palveluiden ulkoistaminen on, mitkä ovat sen hyödyt ja haitat, sekä mitä tekijöitä liittyy IT-palveluiden ulkoistamisen purkamiseen.