Tekoälyn aiheuttamat uhat kyberturvallisuudelle - Peltokangas, Aapo (2025)
Tutkielmassa tutkitaan tekoälyn aiheuttamia uhkia kyberturvallisuudelle. Ensin asiaa tutkitaan kyberpuolustuksen näkökulmasta ja uhkaaviksi tekijöiksi todetaan tekoälylle virheitä aiheuttavat asiat. Tämän jälkeen kyberhyökkäysten näkökulmasta turvallisuutta uhkaaviksi tekijöiksi todetaan tekoälyn kyberhyökkääjiä auttavat vahvuudet. Tutkimuksessa tekoäly todetaan lopulta sen hyödyllisyydestä huolimatta myös uhkia aiheuttavaksi tekijäksi kyberturvallisuuden kontekstissa.