”Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla” : kirjesalaisuuden ja lasten suojelun dilemma Euroopan komission asetusehdotuksessa - Pulkkinen, Topi (2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan Euroopan komission asetusehdotusta (2022/0155), joka koskee lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjumista digitaalisessa ympäristössä. Tutkielman tavoitteena on analysoida, millaisia diskursseja asetusehdotukseen liittyvässä poliittisessa ja institutionaalisessa keskustelussa ilmenee ja miten nämä diskurssit merkityksellistävät yksityisyyden suojan ja lasten oikeuksien välistä arvoristiriitaa. Aineistona käytetään komission virallisia asiakirjoja sekä europarlamentaarikkojen puheenvuoroja. Tutkimusmenetelmänä hyödynnetään diskurssianalyysiä.