Ihmisten käsitys tekoälystä - Pulkkinen, Eero (2025)
Tekoäly on yleistynyt viime vuosina huomattavasti. Kehitys suurissa kielimalleissa on tuonut tekoälyn käytettäväksi useammalle ihmiselle kuin ennen. Tämä kandidaatintutkielma käsittelee ihmisten käsityksiä ja näkemyksiä tekoälystä. Samalla käsitellään ihmisten ymmärrystä tekoälyn ongelmista ja mahdollisista haitoista, sekä heidän väärinkäsityksiään tekoälystä.