English in Finnish social media : analysis of code-switching in Finnish YouTubers’ Instagram captions - Riihimäki, Sara (2025)
Tämä tutkimus analysoi koodinvaihtoa suomalaisten YouTubettajien Instagram julkaisuissa, keskittyen englannin kielen elementteihin suomenkielisessä tekstissä. Tämän tutkimuksen aiheena oli selvittää, miksi koodinvaihtoa suomen ja englannin välillä käytetään suomalaisten vaikuttajien Instagram kuva-teksteissä, ja millaisia taipumuksia on havaittavissa koodinvaihdoissa. Tutkimuksen aineisto kerättiin kahden suomalaisen YouTubettajan Instagram julkaisuista vuodelta 2024. Julkaisuja oli molemmilta käyttäjiltä yhteensä 49 kappaletta.