The effect of carbon taxes on the productivity of Finland: testing Porter Hypothesis - Sorri, Eetu (2025)
Porterin hypoteesin mukaan ympäristösääntely johtaa korkeampaan tuottavuuteen. Porterin näkemys poikkeaa vahvasti perinteisistä innovaatioperusteisista kasvumalleista, jotka olettavat sääntelyn heikentävän kansantalouden tuottavuutta. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tarkastella hiiliveron käyttöönottoa Suomessa ja sen vaikutuksia Suomen kokonaistuottavuuteen vuosina 1985–2000. Tutkimus toteutetaan käyttäen synteettistä kontrollimenetelmää. Se tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan kausaalivaikutusten arviointiin.