Lärarstuderandes uppfattningar om språklig medvetenhet och dess roll i deras professionella framtid - Kiuru, Kaisa (2025)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella opettajaopiskelijoiden käsityksiä kielitietoisuudesta sekä sen roolista heidän ammatillisessa tulevaisuudessaan. Lähestyn aihetta määrittämällä pääkäsitteiksi opettajan käsitykset, opettajan ammatillisen toimijuuden sekä opettajan kielitietoisuuden. Toimijuuden käsite linkittyy opiskelijoiden käsityksiin siitä, millainen opettajan toimijuus tukee kielitietoisuutta ja miten he itse voisivat toimia opettajana.