Musiikinopettajien kokemuksia kokonaisvaltaisen kehollisuuden roolista yläkoulun musiikinopetuksessa - Siltanen, Johannes (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen yläkoulun musiikinopettajien käsityksiä ja kokemuksia kehollisuuden roolista musiikinopetuksessa. Kehollisuus on saanut kasvavaa huomiota osana oppimisen ja pedagogiikan kenttää, mutta sen kokonaisvaltaista merkitystä erityisesti yläkoulun musiikinopetuksessa on tutkittu vielä vähän. Tutkimuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miten musiikinopettajat suhtautuvat kehollisten opetusmenetelmien käyttöön ja miten tätä tietoa voidaan hyödyntää opetussuunnitelman mukaisessa musiikintuntien suunnittelussa. Lisäksi tarkastellaan opettajien käyttämiä kehollisia opetusmenetelmiä sekä niiden tarjoamia haasteita ja mahdollisuuksia.