Tää vertaisuus on ku tanssissa hyvä partneri - työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden kokemuksia vertaisuudesta - Hyppönen, Eini (2025)
Tässä pro gradu -tutkielmassa on tarkasteltu työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden kokemuksia vertaisuudesta. Kokemus on monitieteellinen tutkimuskohde, jota voidaan tarkastella erilaisista näkökulmista. Tämän pro gradu -tutkielman voi nähdä monitieteisenä tai tieteiden välisenä. Vertaisuuden käsite ja yhden aikuisryhmän kokemusten kuvaus sitoo tutkimuksen aikuiskasvatustieteen alaan. Yhtä hyvin tutkielma voisi aiheensa ja kohderyhmänsä puolesta kuulua terveys- tai hoitotieteisiin. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisia kokemuksia työikäisenä muistisairauteen sairastuneilla on ja millaisia merkityksiä työikäisenä muistisairauteen sairastuneet antavat vertaisuudelle sekä millaisiin tarpeisiin he vertaistoimintaa käyttävät.