Ketterien verkko-ohjelmointiprojektien riskienhallinnan haasteet ja käytänteet - Viinikainen, Kare (2025)
Verkko-ohjelmointiprojektien aikataulu- ja budjettiylitykset voivat aiheuttaa yrityksille suuria taloudellisia tappioita. Onkin hyvin tärkeää pystyä arvioimaan projektien kohtaamia mahdollisia riskejä ja kuinka niiden toteutumiselta voidaan välttyä tai niiden mahdollisia vaikutuksia rajoittaa. Tämän kirjallisuuskatsauksena tehdyn tutkielman tarkoituksena on selvittää ketterille verkko-ohjelmointiprojekteille sopivia riskienhallinnan parhaita käytänteitä. Tutkimuksessa esitellään aiheelle oleelliset termit: ketterät menetelmät, verkko-ohjelmointi, riskienhallinta ja riskienhallintasuunnitelma, jonka jälkeen vastataan tutkimuskysymyksiin ”Mitä haasteita liittyy ketterien verkko-ohjelmointi projektien riskienhallintaan?” ja ”Mitkä riskienhallinnan parhaat käytänteet soveltuvat ketterien menetelmien verkko-ohjelmointiprojekteihin?”. Tutkimuksessa havaittiin, että ketterien verkko-ohjelmointiprojektien riskejä pystytään lieventämään jatkuvan riskienhallinnan, projektitiimin tehokkaan sisäisen kommunikaation, organisaation riskienhallintakulttuurin, jatkuvan integraation ja -käyttöönoton, iteratiivisen rakenteen ja riskirekisterien käytön avulla.