Diskreetti optimointi metaheuristisilla menetelmillä - Rapo, Joni (2025)
Kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on sivuta optimointiongelmien laskennallista vaativuutta ja tuottaa lukijalle ymmärrys niiden ratkaisumenetelmistä. Ratkaisumenetelmistä kiinnitetään erityisesti huomiota metaheuristisiin menetelmiin. Metaheuristiikkoihin luodaan pintapuolinen katsaus hyödyntäen niiden tutkimusta, keskeisiä käsitteitä, luokittelua, vertailua, implementointia, sekä kritiikkiä.