Luonnon inspiroimat optimointialgoritmit - Niskanen, Petja (2025)
Tässä tutkielmassa tehdään kirjallisuuskatsaus luonnon inspiroimiin optimointialgoritmeihin. Tutkielmassa perehdytään algoritmien toimintaan, sekä pohditaan kriittisesti alan tutkimuksen yleistilaa. Alan tutkimuksen ongelmista keskitytään erityisesti luokittelumenetelmien puutteeseen ja pohdinnan pohjalta ehdotetaan algoritmeille inspiraation lähteeseen perustuvaa luokittelumenetelmää.