Suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden alkoholin kulutuksen yhteys inhimilliseen pääomaan - Salonen, Säde (2025)
Tutkielmassa tutkitaan suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden alkoholin kulutuksen yhteyttä inhimillisen pääoman kertymiseen. Aiheen aikaisempi tutkimuskirjallisuus tieteenalalla on rajallinen ja keskittyy Yhdysvaltoihin. On tärkeää tutkia aihetta Suomessa, koska korkeakoulu on keskeinen inhimillisen pääoman kehitysvaihe, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia yksilön työmarkkina-asemaan, hyvinvointiin sekä yhteiskunnan talouskasvuun.