Historiallisten henkilöiden representaatiot Ankkojen maailmanhistoriaa -sarjakuvissa : miten erilaisten historiallisten henkilöiden roolitus näkyy Historiaa hiiren silmin -sarjakuvissa ja miten historiaa niissä esitetään - Levänen, Henri (2025)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on tutkia miten ja millä tavalla historiallisia henkilöitä esitetään Ankkojen maailmanhistoria -kirjasarjan kirjoissa Historiaa Hiiren silmin -osioissa. Päätutkimuskysymykseni oli: Miksi juuri nämä tarinoissa esitetyt henkilöt ovat nostettu kyseiseltä ajanjaksolta tarinoihin? Apukysymyksinä minulla toimivat: Miksi nämä tarinoissa esitetyt henkilöt ovat historian kannalta tärkeitä, miksi juuri näille hahmoille on annettu nämä tietyt roolit sarjakuvissa ja mistä syystä juuri näitä tarinoita uusinnetaan, onko tarinoiden valinnoille löydettävissä kulttuurillisia syitä ja miten sarjakuvan tehokeinoja käytetään kerronnan tukena?