Student exchange and English : investigating former exchange students’ perceptions of second language identity development post-study abroad - Artola, Santeri (2025)
Vaihto-opiskelu on osa monen korkeakouluopiskelijan opintoja ja opiskelijakokemusta. Vaihto-opiskelujakso on yksilön elämän, opintojen ja tulevaisuuden kannalta merkittävä kokemus, joka omaksutaan tavalla tai toisella osaksi identiteettiä. Usein yksi niin vaihto-opiskeluohjelmien virallisista tavoitteista kuin vaihto-opiskelijoiden henkilökohtaisista syistä osallistua vaihto-opiskeluun on vieraiden kielten käyttö, kehittäminen ja oppiminen. Näin ollen vieraiden kielten käyttökokemus vaihto-opiskelukontekstissa on osa toisten kielten identiteettien rakentumista.