An analysis of swear word translation in Kiroileva Siili and The Cursing Hedgehog - Raatikainen, Salla (2025)
Tutkimuksen aiheena on kirosanojen kääntäminen Milla Paloniemen Kiroileva Siili- sarjakuva-albumissa (2007), sekä sen englanniksi käännetyssä versiossa The Cursing Hedgehog (2011). Tämän lisäksi tutkimus tekee katsauksen siihen, millaista kirosanojen käyttöä aineistosta löytyy. Sarjakuvien kirosanojen kääntämistä ei ole akateemisella saralla tutkittu suomesta englantiin käännöksissä. Tämän lisäksi suuri osa aiemmasta tutkimuksesta on keskittynyt audiovisuaaliseen sfääriin, kuten tekstityksiin. Tutkimuksen tavoitteena on tutkia tätä vähän tutkittua aihetta lisää ja avartaa näkemyksiämme siihen liittyen.