Sisustusarkkitehti Maija Heikinheimon elämäntyön kartoitus sekä uran vaiheet Artek Oy Ab:ssä vuosina 1937–1941 ja 1945–1963 - Koski, Iina (2025)
Tutkielma käsittelee sisustusarkkitehti Maija Heikinheimon (1908–1963) työuraa 1930–1960-lukujen taideteollisella kentällä. Vuonna 1932 Taideteollisuuskeskuskoulun huonekalu- ja piirustusosastolta valmistunut Heikinheimo aloitti uransa Asko-Avoniuksen Huonekalutehtaiden ensimmäisenä vakituisena suunnittelijana. Pisimmän elämäntyönsä hän teki Artek Oy Ab:ssä ensin piirustusosaston suunnittelijana (1937–1941, 1945–1949) ja myöhemmin toimitusjohtajana (1949–1955) sekä taiteellisena johtajana (1949–1963). Jatkosodan keskeytettyä työt Artekissa, toimi hän Oy Wilh. Schaumanin vaneritehtaan suunnittelijana vuosina 1941–1945. Heikinheimo osallistui lisäksi aktiivisesti alan näyttely- ja järjestötoimintaan sekä toteutti useita itsenäisiä projekteja, joista yksi merkittävimpiä oli Helsingin yliopiston Metsätieteellisen tutkimuslaitoksen sisustus.