Koneoppimisen rooli autonomisten ajoneuvojen päätöksenteossa - Partanen, Sami (2025)
Autonomiset ajoneuvot yleistyvät jatkuvasti, ja niiden teknologia kehittyy kovaa vauhtia. Monimutkaiset tilanteet ja datan käsittelyn nopea tarve vaativat tehokkaita malleja. Koneoppiminen mahdollistaa tehokkaiden ja parempien mallien hyödyntämisen eri ajoprosessin vaiheissa, jolla parannetaan ajoneuvojen turvallisuutta. Tämä tutkielma tarkastelee koneoppimisen hyödyntämistä autonomisissa autoissa, keskittyen päätöksentekoon. Tutkielma käy läpi minkälaista sensoritekniikkaa ajoneuvot sisältävät, miten sensoreiden dataa käsitellään sekä miten koneoppimista hyödynnetään datan käsittelyyn ja päätöksentekoon.