Liz Braswellin Tyttö ja lasikenkä : patriarkaalisen prinsessasadun uudelleenkirjoitus feministisen kritiikin valossa - Paloniemi, Annika (2025)
Tarkastelen tutkielmassani Liz Braswellin nuortenromaania Tyttö ja lasikenkä (2021), joka on uudelleenkirjoitus Disneyn piirroselokuvasta Tuhkimo (1950). Tutkielmassani analysoin teoksen uudelleenkirjoitettujen hahmojen roolitusta suhteessa länsimaiseen satuperinteeseen. Hahmojen analysoinnin lisäksi kiinnitän huomiota siihen, miten uudelleenkirjoitus pyrkii purkamaan klassisen prinsessasadun patriarkaalisuutta. Analyysissani käsittelen kolmea teoksen keskeistä henkilöhahmoa: Tuhkimoa, prinssi Charlesia ja herttuatar Genevieveä.