Tekoälyn hyödyntäminen organisaatioiden tietoturvauhkia vastaan - Järvinen, Riki (2025)
Digitaalinen kehitys tuo uusia tietoturvallisuushaasteita. Tavoitteena on selvittää, millaisia tekoälypohjaisia ratkaisuja on olemassa ja millaisia haasteita niiden käyttöönottoon liittyy. Tutkielmassa havaittiin, että tekoäly ratkaisut voivat parantaa organisaatioiden tietoturvallisuutta sekä auttaa ennakoimaan tulevia uhkia. Käyttöönottoon liittyy kuitenkin teknisiä ja organisaatiotason haasteita, jotka on tärkeä ottaa huomioon.