Proseduraaliset loputtoman 3D-pelimaaston generoinnin tekniikat - Malmsten, Mikael (2025)
Proseduraalinen generointi on hyödyllinen työkalu loputtomien kenttien luomiseen videopeleissä. Tämä tutkielma esittelee eri maaston generoinnin tekniikoita, joita voi soveltaa realististen 3D pelikenttien proseduraaliseen generointiin. Tämä tutkielma esittelee myös tekniikoihin liittyvää tutkimusta. Tutkimus toteaa, ettei ole tapahtunut merkittävää muutosta generointitekniikoissa. Neuroverkkoihin perustuvia malleja on kehitetty, mutta ne ovat liian hitaita verrattuna kohinafunktioihin.