”Heidän harrastuksensa tarjoaa heille tilaisuuden kauniiseen ja siroon liikehtimiseen” : keskustelu tyttöjen liikuntakasvatuksesta suomalaisissa aikakauslehdissä vuosina 1918–1939 - Pyykönen, Iidamaria (2025)
Maisterintutkielmassa selvitetään, millaista keskustelua suomalaisissa aikakauslehdissä käytiin koskien tyttöjen liikuntakasvatusta. Aineistolähtöisen sisällönanalyysin ja vertailun avulla tutkitaan, millaisia merkityksiä keskustelussa luotiin tyttöjen liikuntakasvatukselle. Aikakauslehdet tarjoavat monipuolisia tekstejä tyttöjen liikuntakasvatukseen liittyen. Lehdistä kukin oli suunnattu erilaiselle lukijakunnalle, mikä mahdollistaa näkökulmien ja mielipiteiden laaja-alaisuuden.