BIOS-ohjelmistoturvallisuudesta - Lehto, Joonas (2025)
Tutkielma vertailee perinteisten BIOS- ja UEFI-ympäristöjen turvallisuusominaisuuksia ja haavoittuvuuksia keskittyen teknologioihin, kuten Secure Boot ja TPM. Tutkielma myös käsittelee nykyisiä kehityskäytänteitä ja haasteita UEFI-ympäristöissä.