The representation of cultures in two upper secondary English textbook series New Insights and Quest - Borel, Anna (2025)
Taidot tehokkaaseen vuorovaikutukseen eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten kanssa sekä ymmärrys kulttuurisesta moninaisuudesta ovat yhä keskeisimpiä. Kulttuurien ja kulttuurisen moninaisuuden käsittely onkin osa opetussuunnitelmaa (LOPS 2019), mutta sen käytännön toteutusta ei ole määritelty. Kielten oppikirjoilla on tärkeä rooli oppijoiden kulttuurikäsitysten muovaamisessa, ja erityisesti englannin oppikirjojen tulisi tarjota mahdollisimman monipuolinen kuvaus eri kulttuureista – ei ainoastaan maissa, joissa englanti on äidinkieli, vaan myös maissa, joissa sitä puhutaan vieraana kielenä.