Valtionvelan vaikutus yksityiseen kulutukseen - Juvonen, Leo (2025)
Tutkielma tarkastelee valtionvelan vaikutusta yksityiseen kulutukseen. Valtionvelan vaikutusten tutkiminen on taloustieteellisesti tärkeää ja ajankohtaista erityisesti viime vuosien kriisien vuoksi. Esimerkiksi Suomen valtionvelan tilanne on lukuisten muiden valtioiden lailla ylittänyt Euroopan unionin riskirajan (60%).