Sosiaalinen manipulointi yritysten tietoturvauhkana - Lindfors, Eetu (2025)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan sosiaalista manipulointia yritysten tietoturvauhkana inhimillisestä näkökulmasta. Tutkielma keskittyy siihen, miten hyökkääjät pyrkivät manipuloimaan työntekijöitä toimimaan tavalla, joka vaarantaa yrityksen tietoturvallisuuden. Tarkastelun kohteena ovat sosiaalisen manipuloinnin tekniikat sekä keskeiset ei-tekniset torjuntakeinot, kuten tietoturvapolitiikka, koulutus ja tietoturvakulttuuri. Näiden inhimillisten keinojen merkitys korostuu, koska tekniset ratkaisut eivät yksin riitä suojaamaan sosiaalisen manipuloinnin uhkilta.