Tensions in the Nordic social welfare management : an integrative literature review - Bakajic, Maria (2025)
Tämän maisterintutkielman tarkoituksena on tutkia sosiaalihuollon johtamisessa esiintyviä jännitteitä uusliberalististen uudistusten aikakaudella pohjoismaisessa kontekstissa. Tutkielmassa tarkastellaan, miten nämä jännitteet ilmenevät sosiaalihuollon johtajien päivittäisessä työssä. Tutkimus on toteutettu integroivana kirjallisuuskatsauksena, ja sen aineisto koostuu englanninkielisistä, vertaisarvioiduista tutkimusartikkeleista, jotka on julkaistu tieteellisissä aikakauslehdissä vuosina 2010–2025. Pohjoismaissa julkaistu aineisto on laajuudeltaan kuusitoista (16) artikkelia. Aineisto on analysoitu teoriaohjaavan sisällönanalyysin avulla. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys, joka koostuu valituista klassisista ja nykyisistä johtamis- ja organisaatioteorioista sekä sosiaalihuollon eettisistä periaatteista ja erityispiirteistä, on ohjannut sisällönanalyysia.