Käytettävyyden rooli interaktiivisen datan visualisoinnissa - Sormunen, Tinja (2025)
Tutkielman tarkoituksena on tarkastella, miten käytettävyyttä on tutkittu interaktiivisen datan visualisointi työkaluissa. Käytettävyyttä tarkastellaan sekä data-analytiikan ammattilaisen näkökulmasta että ei-ammattilaisen näkökulmasta, sillä näiden kahden käyttäjäryhmän erilaiset tarpeet nousivat tutkimuksissa esille. Työkalujen käyttökohde rajataan liiketoiminnan päätöksentekoon.