Sosiaalihuoltoa etsimässä : diskurssianalyysi puolueiden aluevaaliohjelmista 2022 - Kervinen, Tuuli (2025)
Tämä maisterintutkielma käsittelee sosiaalihuoltoa puolueiden vuoden 2022 aluevaaliohjelmissa. Suomessa pitkään valmisteltu sote-uudistus hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuussa 2021 ja pantiin toteen 1.1.2023 alkaen. Tätä ennen pidettiin aluevaalit keväällä 2022, joissa muodostetuille hyvinvointialueille valittiin ylintä päätösvaltaa käyttävät aluevaltuustot. Tässä tutkielmassa analysoidaan yhdeksän puolueen vuoden 2022 aluevaaliohjelmia ja selvitetään diskurssianalyysin keinoin sosiaalihuollon näkymistä ja rakentumista aluevaaliohjelmissa.