Taloussosiaalityötä kehittämässä : talousosaamisen edistäminen vammaispalveluissa - Mäki, Niina (2025)
Vammaispalveluissa kohdataan asiakkaita, joilla on haasteita talousosaamisessa. Tarvittavien talousosaamisen taitojen opetteluun vammainen henkilö saattaa tarvita palvelujärjestelmän tukea. Tutkimuksessa tarkasteltiin, miten vammaisten henkilöiden talousosaamista voitaisiin vahvistaa vammaispalveluissa kahdeksan eri taloussosiaalityötä koskevan hankkeen kautta. Taloussosiaalityötä on tutkittu sekä lapsiperhe- että aikuissosiaalityössä, mutta vammaissosiaalityössä aihetta ei ole juuri tutkittu. Tutkielman tavoitteena oli muodostaa kokonaiskuva taloussosiaalityöstä ja sovittaa tietoa vammaissosiaalityöhön.