50 ja ulos! : varttuneempiin kohdistuva ikäsyrjintä työmarkkinoilla - Talliniemi, Viveka (2025)
Ikääntyvä väestö, maahanmuutto, tekoäly, koronapandemian jälkimainingit ja taloudellinen epävarmuus ovat lisänneet haasteita työmarkkinoille. Ikäsyrjintää on aina esiintynyt ja lisääntyvien haasteiden myötä siihen on alettu kiinnittämään enemmän huomiota. Tutkielmassani tarkastelen yli 50-vuotiaiden ikäsyrjintää työmarkkinoilla. Kartoitan, millaista syrjintä on, miten sitä esiintyy ja keihin se pääsääntöisesti kohdistuu. Tarkastelen sen vaikutuksia yksilötasolla, mutta myös yhteiskunnallisesti.