Leksikaaliset kielikontakti-ilmiöt suomenruotsalaisella viittomakielellä käydyissä keskusteluissa - Luojola, Taru (2025)
Kielenkäytössä on tavallista yhdistellä eri kielistä lähtöisin olevia aineksia, mutta tavallista on myös identifioitua jonkin nimetyn kielen käyttäjäksi. Tämä näkyy selvästi myös suomenruotsalaisen viittomakielen käyttäjien keskuudessa. Aineistopohjaista tutkimusta kieleilystä ja kieleilykäytäntöjen suhteesta suomenruotsalaisten viittomakielisten kieltä koskeviin asenteisiin ei kuitenkaan ole aiemmin tehty.