Identifying and evaluating issues in ChatGPT generated student materials for English language learning - Lanu, Antti (2025)
Generatiivisen tekoälyn (GenAI) hyödyntäminen on herättänyt kiinnostusta kielenoppimisessa. Tutkijoita ja opettajia kiinnostaa erityisesti GenAI:n tarjoama mahdollisuus luoda hetkessä opetusmateriaaleja ja palautetta kielenoppimisen tueksi. Näistä mahdollisuuksista huolimatta GenAI:n luoman sisällön laatu ja luotettavuus herättää huolta. ChatGPT on OpenAI:n kehittämä keskustelubotti, joka perustuu GPT-mallisarjan suuriin kielimalleihin.