Lastensuojelun perhehoito : perhehoitajan toimintamahdollisuudet hoito- ja kasvatustehtävässään - Niemi, Anu (2025)
Tutkielman tarkoituksena ja tutkimustehtävänä on selvittää, minkälaisia kokemuksia lastensuojelun perhehoitajilla on hoito- ja kasvatustehtävästään jaetun vanhemmuuden toimintaympäristössä. Tätä lähestytään kysymällä, mitkä ovat perhehoitajan toimintamahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä jaetun vanhemmuuden toimintaympäristössä? Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa, jota voidaan hyödyntää muun muassa perhehoitoon liittyvässä ohjaus-, koulutus- ja kehittämistyössä niin, että perhehoitajilla on paremmat edellytykset suoriutua heille annetusta tehtävästä, perhehoidon laatua voidaan parantaa ja osaamista kehittää.