Koulutuksen ja köyhyyden ristipaineessa : narratiivinen tutkimus hyvinvointikokemuksista työssäkäyvillä korkeasti koulutetuilla - Rönty, Sari (2025)
Pro gradu -tutkielmani aiheena on korkeasti koulutettujen työssäkäyvien köyhyys, työelämän murros ja hyvinvoinnin ulottuvuudet. Tutkimuksessani tarkastelen vuoden 2015 Työssä ja köyhä -kirjoituspyyntöön vastanneiden henkilöiden kokemuksia hyvinvoinnistaan. Työelämän murroksen on aikaisemmissa tutkimuksissa osoitettu tuottavan epävarmuutta työn jatkuvuudesta ja työn murroksen vaikutusten on arvioitu lisääntyvän tulevaisuudessa myös korkeakoulutettujen parissa. Aihe on ajankohtainen, koska korkeakoulutettujen työttömyysaste on noussut poikkeuksellisen voimakkaasti.