”Tämä maa ei nouse kuin sillä, että teemme enemmän töitä” : retorinen diskurssianalyysi työttömyydestä ja yhteiskuntaluokista - Sivula, Jaana (2025)
Tutkielman tehtävänä oli selvittää, millaisia subjektipositioita työttömille poliittisessa keskustelussa annetaan, millaisia perusteluja työttömyysturvalain muutoksille esitetään ja millaisella kritiikillä niihin vastataan. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan, millaisia diskursseja keskustelussa muodostuu ja mitä vaihtoehtoisia diskursseja jää mahdollisesti puuttumaan. Tutkielman aineisto koostuu eduskunnan täysistuntojen pöytäkirjoista, jotka koskevat hallituksen esitystä eduskunnalle laeiksi työttömyysturva-lain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta.