Navigating emotions in two languages : how bilingual Finnish university students of English experience emotions in their L1 and English - Hyvönen, Oona (2025)
Kielellä on merkittävä rooli tunteiden kokemisessa ja kaksikielisten kohdalla tämä tunteiden ja kielten välinen suhde muuttuu monimutkaisemmaksi. Tunteet voivat ilmetä eri tavoin eri kielillä ja kielivalinta voi vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaina tai aitoina tunteet koetaan ja ilmaistaan. Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee, millainen emotionaalinen yhteys suomalaisilla englannin kielen yliopisto-opiskelijoilla on heidän äidinkieleensä ja englannin kieleen. Lisäksi tämä tutkielma tarkastelee emotionaaliseen yhteyteen liittyviä eroja sekä tutkii, onko kontekstilla, jossa kieltä käytetään, väliä.