Översättningsstrategier av egennamn i den finska översättningen av Boken om Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren - Muranen, Tiia-Liisa (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkoituksenani on selvittää, millaisia erisnimien käännösstrategioita Eila Kivikk’aho on käyttänyt suomenkielisessä käännöksessään Lotta (2005). Teos on yhteispainos, joka sisältää teokset Se pikkuinen Lotta (1962) ja Lotta, Janne ja Minnamanna (1964). Ruotsinkielinen alkuperäisteos on Astrid Lindgrenin yhteispainos Boken om Lotta på Bråkmakargatan (2005), joka sisältää teokset Barnen på Bråkmakargatan (1958) ja Lotta på Bråkmakargatan (1961).