Antiviraaliset geelit - Routakangas, Nina (2025)
Tämä kandidaatintutkielma keskittyy antiviraalisiin geeleihin sekä niiden valmistukseen. Geelit taustoitetaan yleisellä tasolla. Tutkielmassa esitellään eri keinoja, joilla antiviraalisia geelejä voidaan valmistaa sekä miten geelejä voidaan hyödyntää esimerkiksi lääkkeissä ja desinfiointiaineissa. Geeleillä, kuten nanogeeleillä, voi esiintyä antiviraalisia ominaisuuksia myös itsessään. Antiviraalisia geelejä voidaan myös valmistaa antiviraalisista metalleista ja polymeereistä tai geeleihin voidaan lisätä viruksia vastaan toimivia lääkkeitä.