Syklodekstriinijohdannaiset syöpälääkeaineiden kuljetuksessa - Piipponen, Anni (2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan syklodekstriinin ja sen johdannaisten roolia lääkeainekuljettimena erityisesti syöpälääkkeiden kohdalla. Tutkielma keskittyy syklodekstriinien kykyyn muodostaa inkluusio- eli isäntä-vieras-komplekseja lääkeaineiden kanssa. Tämä kapselointiprosessi parantaa lääkeaineiden liukoisuutta, biologista hyötyosuutta ja kohdennettavuutta, mikä tekee syklodekstriineistä houkuttelevia lääkeainekuljettimia.