Lippu ei ruokaa tuo : Suomen lippukeskustelu työväen- ja pienviljelijäin lehdistön näkökulmasta vuonna 1918 - Pietilä, Maija (2025)
Maisterintutkielmassa tarkastellaan vuoden 1918 Suomen lippukeskustelua työväen ja pienviljelijäin lehdistön näkökulmasta. Itsenäistymisen jälkeen Suomen valtiollisten tunnusten, erityisesti kansallisen lipun, valinnasta tuli symbolisesti merkittävä kysymys, joka heijasteli yhteiskunnallisia jakolinjoja. Tutkimuksessa analysoidaan, kuinka työväestön äänenkannattajat käsittelivät lippukeskustelua ja millaisia merkityksiä he antoivat valtiolliselle lipulle osana laajempaa poliittista kamppailua.