Lukutaidottomana Suomessa : kotoutumista tukevien sosiaalipalveluiden ammattilaisten kokemuksia. - Gnosspelius, Maria (2025)
Tässä laadullisessa tutkielmassa on analysoitu Kotoutumista tukevissa sosiaalipalveluissa työskentelevien ammattilaisten kokemuksia luku- ja kirjoitustaidottomien asiakkaiden kohtaamisesta. Aineistona on käytetty ammattilaisten kanssa käytyjä ryhmäkeskusteluja. Aineistolähtöisesti toteutettu tutkielma sitoutuu fenomenologiaan ja vastaa kahteen tutkimuskysymykseen: Millaisia ovat kotoutumista tukevan sosiaalityön ammattilaisten kokemukset luku- ja kirjoitustaidottomuudesta ja minkälaisia käsitteellisiä jäsennyksiä muodostuu ammattilaisten kokemusten perusteella? Tutkielma avaa erilaisia lukutaitokäsityksiä ja sen laajempana kehyksenä on kotoutuminen.