Identitet i modern svensk R&B : en fallstudie om artisten Cherrie - Malminen, Meri (2025)
Tämän maisterintutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka ruotsalainen R&B-artisti Cherrie rakentaa ja ilmaisee identiteettiään musiikissaan. Tutkimuksen aineistona on Cherrien ensimmäinen albumi Sherihan, joka julkaistiin vuonna 2015. Albumi koostuu yhdestätoista laulusta, joista yhdeksän valikoitui kvalitatiivisen analyysin kohteeksi. Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä on sosiolingvistiikka. Laulutekstien analyysi toteutettiin diskurssianalyysin keinoin kiinnittämällä huomiota niihin diskursseihin, jotka ovat läsnä musiikin ja identiteetin tutkimuksessa.