"Se on kuin sanamatikkaa" : aikuisten oppijoiden kokemuksia suomesta toisena kielenä - Ilola, Hilda (2025)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää suomea toisena kielenä opiskelevien aikuisten oppijoiden kokemuksia heidän opiskellessaan suomen kieltä. Oppijat kohtaavat kieltä opiskellessaan vaikeuksien lisäksi luonnollisesti myös helppoja asioita, ja tässä tutkielmassa tavoitteena on antaa molemmille näkökulmille yhtä suuri painotus. Lisäksi tutkielmassa pohditaan opiskelijoiden kielitaustan mahdollisia vaikutuksia kokemuksiin niin helppouden kuin vaikeuden kokemusten kannalta.