Nuorten asenteita ja näkemyksiä musiikin ja kielen välisestä suhteesta - Saarinen, Jeremia (2025)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää nuorten omia käsityksiä ja asenteita liittyen musiikin ja kielen väliseen suhteeseen. Tutkimus toteutetaan kyselytutkimuksena, jonka avulla selvitetään kielenkäyttöön ja musiikinkulutukseen liittyviä asioita heidän omin sanoin. Tutkimuskysymyksinä ovat: 1. Onko nuorten mielestä musiikinkuuntelulla vaikutusta heidän kielenkäyttöönsä? 2. Vaikuttaako kuunnellun musiikin genre jollain tavalla kielenkäyttöön tai asenteisiin sitä kohtaan?