Suomen leijonat & lampaat : suomalaisten olympiaurheilijoiden representointi verkkouutisotsikoissa - Toikka, Elsa (2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan, millaisia representaatioita Iltalehden olympiaurheilijoita käsittelevissä uutisotsikoissa esiintyy. Tutkimuksen tavoitteena on lisäksi selvittää, miten representaatiot ilmentävät suomalaisten arvostusta huippu-urheilijoita kohtaan etenkin silloin, kun he eivät saavuta kansainvälistä menestystä. Tutkimuskysymykset ovat: 1. Mitä representaatioita Iltalehden olympiaurheilijoita käsittelevistä uutisotsikoista välittyy? 2. Miten representaatiot ilmentävät suhdetta urheilijan menestyksen ja arvostuksen välillä?