Yhdenvertaisuuden jäljillä : erot hyvinvointialueiden täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen soveltamisohjeissa - Jyräs, Kimmo (2025)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee toimeentulotuen merkitystä osana suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Tutkielman taustalla on viimeaikainen poliittinen keskustelu ja käytännön sosiaalityö, jossa on noussut esiin huoli täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen soveltamisohjeiden eroista eri hyvinvointialueilla. Tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten nämä erot vaikuttavat yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutumiseen.