What makes a man? : discourses and representation in men's YouTube fitness - Yliluoma, Jussi (2025)
Miesten kokemat kehonkuvaongelmat ovat lisääntyneet viime aikoina. Aiemman tutkimuksen mukaan mahdollisina syinä ongelmien kasvulle ovat naisten ja miesten tasa-arvon kehittymisestä johtuva maskuliinisuuden kriisi, fitnesskulttuuri sekä sosiaalinen media. Sekä fitneksessä että sosiaalisessa mediassa esitetään ja arvostetaan perinteisesti ihanteellisia kehoja. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia diskursseja sekä representaatioita syntyy, kun fitness ja sosiaalinen media yhdistetään.