Sumukammiodemonstraation vaikutus kansalaisten käsityksiin ionisoivasta säteilystä - Manninen, Suvi (2025)
Tässä tutkielmassa selvitettiin eri-ikäisten suomalaisten ennakkokäsityksiä ionisoivasta säteilystä sekä sumukammiodemonstraation vaikutusta ionisoivan säteilyn käsitteen oppimiseen ja ymmärtämiseen. Ennakkokäsitysten selvittäminen on tärkeää, jotta opetusta voidaan aktiivisesti suunnata poistamaan virheellisiä käsityksiä ja välttyä kokemuspohjaisten uskomusten asettamilta rajoitteilta oppimiselle.